Nu då..

Ja sommaren var som sagt annorlunda, innan de sex veckorna på farmen var jag med jullan o två kompisar från wendelsberg uppe i en stuga uten el o vatten utanför arvidsjaur precis vid piteåälven, det var fantastiska dagar men efter ett tag gör norrlandslanskapet och det svenska vemodet sig påmint. Efter France var jag en vecka och byggde tak på Hamregården och sen for jag ner till göteborg med 5 uppsalajäntor och gick på way out west- fyfan vad robyn gör sig på scen! och anthony and the johnssons.....behöver jag säga mer.

Så jag är inflyttad i mitt nya hus som inte är så nytt utan närmare bestämt 100år gammalt i år. Jag bor här på Hisingen med Saga o Johanna som gick i min klass förra året men som nu har börjat på PAS. Vi hade inflyttningsfest i helgen med musikaltema vilket var lyckat. 

Skolan har kommit igång igen och vi ska regissera ettorna (som numera även Karin Fahlgen tillhör!!!) och vi ska ha ett musikprogram och skriva en varsin kort stand-up. Läskigt men kul. I tisdags gjorde jag inträdesprov till en kör jag väldigt gärna ville vara med i också och igår fick jag reda på att jag kom in!!! 

Nu ska jag sluta och lägga mig i sängen och vara sjuk så jag orkar med körlägret i helgen=) Men den 16:e oktober spelas FETT i Halmstad och det hade väl varit kul att se ihop....??? En återträff i jul/nyår pratas det om på facebook också och jag kan som sagt ställa mitt snygga hus till förfogande 30,31,1 om det skulle intressera. Det skulle ju vara trevligt att bli några stycken iallafall så kan man äta nyårsmiddag och de som vill kan gå ut, själv stannar jag nog på balkongen och ser på fyrverkerierna. 

Vi ses och hörs, än är det långt till dess. Puss på er sålänge!!!!!!!! //Lydias andra inlägg  

Lydia skriver

Min sommar på en ekologisk farm i södra Frankrike

Högst upp i ett 200 år gammalt hus med murgrönan klättrande in genom fönstren bodde jag. I sex veckor mitt ute på den franska landsbygden med endast åkrar, ängar och Pyreneérna som utsikt. Jag hamnade hos en fantastisk familj. Jag jobbade ca 5h om dagen med att rensa ogräs, plantera potaits, tomater o diverse annat och mocka hästskit.

Familjen hade två döttrar, en som fyllde 20 redan första veckan jag var där och hon ställde till en jättefest med hur många vänner och släktingar som helst som varade i fem dagar, technomusik till 8 på mornarna. Det var som en festival, vännerna sov överallt i huset, i sina bilar, tältade i trädgården, hade med sig ett dj-bord och drack o rökte hela dagarna och nätterna. Föräldrarna som båda var närmare 60år var också med o festade till fyra. själv blev jag sjuk och fruktansvärt trött av alla intryck så jag sov mest och försökte ibland konversera på knagglig franska. 

Det var svårt med franskan och jag försökte uppbåda all min kraft och koncentration för att hänga med i de vilda disskussioner som fördes runt middagsbordet om kvällarna. Det var mycke snack om kärnkraft, ekologi, förändra världen, kapitalismen och annat svårt. 

Det var också två andra, som precis som jag var medlemmar i den här organisationen wwoof och var där för att jobba. Den ene var en kille från Frankrike som ville bli farmare själv och hade åkt runt till 7-8 gårdar före den här, han var trevlig och vi blev polare.. Den andra var en tjej från Canada som kom senare och hon hade bott i Quebeck så hon pratade rätt bra franska också. De båda hade svårt att komma överens med pappan i familjen så efter 4 resp 2 veckor så åkte de vidare. Jag kom bra överens med allihop så för mig var det inget problem, men det blev lite ensamt när de stack.

Sista dagarna åkte vi till Pyreneérna och vandrade i två dagar upp till en fjällstuga där deras andra dotter jobbade, det var helt fantastiskt och jag som aldrig vandrat i bergen förut var helt exalterad! Jag fick väldigt fin kontakt med familjen och jag hoppas verkligen att jag kommer tillbaks dit snart igen!



RSS 2.0