På återseende kära Oslo

Hei kjaere venner,
nå aer eg heilt norsk å har glemt de svenske sprake. nei da, eg bare ködder med dere!! :)

Efter 8 månader i Oslo, är det dags för Maria att ta farväl. Har nämligen fått ett annat jobb som jag bara inte kan tacka nej till. Vissa av er kanske minns att jag redan under ölandstiden hade tankar på att vara sång/dans entertainer på Mallorca, och detta har liksom legat kvar i tankarna sedan dess. Hur som helst gjorde jag en audition i Stockholm i December, och fick för ca 1 vecka ett samtal om att jag fått jobb där för 8 månader med start 23 mars.

Valet borde vara busenkelt, men var riktigt svårt. Jag har ju allt här. En bekväm vardag med ett jobb jag verkligen gillar och arbetskamrater som jag träffar jättemycket privat, och inte minst "den där Linnea"!!
Efter 3 dagar av konstant övervägande beslutade jag ändå för att tacka ja, vilket käns helrätt nu!!!

Har klarat av alla jobbiga uppsägningssamtal med mina chefer så nu är det bara att vänta in tiden....
Jobbar min sista dag den 28 Februari, då drar jag hemöver till sveariket för ett 3 veckors långt andrum där jag bland annat planerar en reunionsresa ner till sveriges sydligast ö! See you guys there!


Måste få berätta en helt annan sak:
I natt hade vi i vårt lilla kollektiv av någon konstig anledning glömt låsa ytterdörren. Klockan halv 2 på natten vaknar jag av att någon står och ringer och ringer på ringklockan, när ingen öppnar går personen skrikandes uppför trappan i vår uppgång. Jag flyger upp ur sängen, drar på mig morgonrocken och löper ut i hallen, mannen har redan hunnit in i vår hall och står med psykblick, och tittar på mig. Han skriker, jag tänker på vadi helvete jag ska göra. Ingen annan hade vaknat. Jag börjar skrika mina sambos namn för att visa honom att det finns fler i lägenheten, och det dröjer inte länge förrens även de kommer ut ur sina rum. Mannen blir rädd och sticker.

Vi tittar på mannen genom fönstret när han går ut på gatan nedanför. Han drar på en liten vagn med nått hemmabygge, det enda vi ser av hemmabygget är en gastank av nått slag. Han ställer hemmabygget mitt i vägen och sticker.....
En bomb, en bomb, en bomb var våra tankar de första minuterna!!!
Maria till polisen: "det har varit en man i vår lägenhet, han är borta nu..."
Polisen helt lugnt " jaja, ni får komma i håg att låsa"
Maria till polisen "han har lämnat något utanför som ser ut som en liten pansarvagn"
Polisen mer engagerad "okej, vi skickar två bilar de kommer inom 5 minuter"

Det som stod utanför var en kompressor, och det mannen hade med sig upp i lägenheten var en spikpistol som man vanligtvis använder som verktyg till möbler. Ganska komiskt när man tänker efter. Skall man nu satsa på inbrottskarriären är de väl inte så smart att vara beroende av att koppla sitt vapen till en kompressor som sitter på en klumpig vagn som väger för mycket för att man ens orkar bära in den i den planerade inbrottslägenheten. Hade han tänkt locka med oss ner på gatan för att kunna koppla in spikpistolen till kompressorn och skjuta oss??
Det är frågor vi aldrig kommer att få svar på. En sak är säker, vi kommer aldrig glömma att låsa ytterdörren i fortsättningen. :)

// Maria the brave inbrottsförövare


...kommer inte på nån rubrik...

Hej go vänner!

Glädjer mej å se era fina och oftast fylliga blogg-inlägg -de gör att ni inte känns lika långt borta, fastän vi lever våra liv på olika håll nu för tiden : /

Har tänkt extra mycket på er nu för tiden, har nämligen beställt både "Upp till Kamp" och "R.E.N.T." på DVD :)
Saknar er!

La precis på luren efter att ha pratat med Tomas, fick en liten Ölands-update;
där byggs det, både på Konstens hus och Liedbergssalen ska bli black-box och få nytt dansgolv redan nu under sportlovet.
Frågade också angående Mars-helgen och vår re-union, han tyckte såklart att det vore jättekul om vi kom och vi kom fram till att det bästa nog är att vi ser på föreställningen på lördagkväll -på så vis hinner alla förhoppningsvis komma ner antingen på fredan eller lördan. 
Det ska snart börja säljas biljetter så här kommer en uppmaning till er alla!
KONTAKTA MIG SÅ SNART NI KAN OCH BEKRÄFTA OM NI FÖLJER MED TILL ÖLAND.
Anledningen till detta är att jag ska ha kontakt med producentgruppen angående hur många biljetter vi ska köpa.
Vad gäller boende, ser jag det som ett senare bekymmer :) Tomas mena på att vi säkert kan hyra rum på internatet för en billig peng, men först ordnar vi teaterbiljetter tycker jag :)

Ta nu hand om er och ha det så fantastiskt j-vla bra! :)
Stora varma kramar från Skånebrud2 (=alice)

Ps. Vill avslutningsvis rikta ett stort Grattis till Myra som kom in på Scenskolan i Sthlm! WoHo Myra!! Ds.

Jönsson Jönsar

Hej allihopa!!
Fick innan idag ett samtal från Micha när jag var på väg hem. Det var så mysigt att prata med honom igen och höra lite uppdatering från Wendelsberg, så jag tänkte att jag skulle uppdatera lite själv.
Jag befinner mig i Lund nu och har precis börjat på fortsättningskurs i engelska på Lunds Universitet =D hur kul som helst att känna sig mer aktiv nu och få gå till universitetet på plats istället för distansutbildningen. Så nu ska jag fixa alla grejer med att gå med i kårer och nationer och utskott och förhoppningvis körer och sånt, så det händer lite :P
Jag har bokat in Lysistrate på Öland 12-14 Mars och hoppas att inget kommer ivägen och att jag träffar er alla där! :D som jag har nämnt någon gång tidigare funderar jag på en get-together hemma hos mig i Borensberg när jag fyller 20, men det var tänkt runt den 28 Mars och jag vet inte om det blir för tätt inpå om alla kan komma då, men håll den gärna öppen för förslag iaf om jag skulle lyckas planera något och hör gärna av er om vad ni tycker =D
Saknar er allihopa!! Glädjen, musiken, sammanhållningen och inte minst kreativiteten!!
Massor med kramar från Jönsson!!


p.s. ikväll är det Sverige - Kuwait i handbolls-VM kl 18.30 på tv4 och imorgon Svergie - Kroatien (kommer bli en riktig rysare!) och fortsatt VM-turnering för fantastiska svenska herrlandslaget i handboll som med största sannolikhet tar sig vidare till huvudomgången. Jag kommer sitta som fastnaglad vid TV:n och skrika ikapp med pappa. Hetaste TV-tipset!!!!!

lite "uppdatering" från wendelsberg via Lydia

alltså det var så länge sen jag skrev att jag hade glömt bort adressen..illa lydia..
Men nu är jag här iallafall och jag har egentligen varit här hela tiden för ni ska veta vad jag tänker på er. Ok, julen var bra, familjig och allt det där, jag har köpt en dator till mig själv i julklapp och så har jag..vänta JA JAG HAR KÖPT EN DATOR, o nja jag vet hur den funkar...ungefär.. och så har jag varit i Paris med sex vänner under lovet och bott i en schysst lägenhet precis vid triumfbågen. Det var fantastiskt!

Vill så jävla gärna hälsa på kristine i usa nån gång!
Bounce kommer till sthlm och kör en dansföreställning i vinter/vår.
Jag ska börja läsa en kvällskurs i franska i vår.
Tänker mer än ni tror på er!

Vi har det bra här på wendelsberg. Håller just nu på med ett projekt i röst o rörelse där vi ska spegla en av dödssynderna (min grupp har lättja)  utan ord med hjälp av ljud, ett musikstycke, en dansfras och en text som inspiration. DEt är jättekul och jag känner mig så inspirerad på att ha en fri grupp i framtiden!!!
Jag mår jättebra trots att det är vinter och trist väder ute, det är skönt att göra aktiva saker. Jag är fortfarande singel och lever livet.

Vi lärde oss en jävla massa på December och det är med blandade känslor man ser tillbaka på allt det där. Jag vill att ni ska veta att jag saknar att sjunga med er, både i kören ochh musikrummet och i sånggruppen och jo, på festerna. Här sjungs det inte alls lika mycket och micha är mer piano-killen än gitarrkungen här....det var längesen jag såg honom med en gitarr.

Jag är så fruktansvärt glad att vi har den här bloggen och att folk skriver för jag vill aldrig tappa kontakten med er vackra människor, bara reunionen i helsingborg gav mig såå mycket, man känner att ni verkligen känner alla ens sidor och man har massor att prata om utan att det behöver bli den här uppdateringen "jaha vad har du gjort den senaste tiden" hela tiden. Jag är så glad att jag har lärt känna er och även om jag inte skriver så ofta så är jag glad för det varje dag!

Många många kramar er Lydia

Vad kul det skulle vara om ni kom o hälsade på oss! 

RSS 2.0